09.-12.11.2023,
Zagreb, Hrvatska

Jedan od najvećih gaming sajmova u svijetu

09.-12.11.2023,
Zagreb, Hrvatska

< Povratak na novosti

Veliko cosplay natjecanje @ Reboot InfoGamer 2023 powered by A1

25.10.2023

Na Reboot InfoGameru 2023 powered by A1 i ove godine održat će se veliki cosplay contest. Na jednom mjestu okupit će se velik broj najboljih cosplayera i cosplayerica u regiji, a kao i prethodnih godina osigurali smo atraktivni fond nagrada koji uključuje konzole i VR uređaje!

Veliko finale održat će se u subotu, 11. studenog na glavnoj pozornici, a prijaviti se možete online putem obrasca ili fizički na samom sajmu na šanku Crnog Mačka u paviljonu 11A najkasnije do subote 11. studenog u 12h (podne). Ukoliko se odlučite za prijavu na samom sajmu, imajte na umu da pripremite slike lika kojeg cosplayate kako bi naši suci mogli usporediti vjernost vašeg cosplaya izvornom materijalu.

Glavna nagrada je tek izašli VR uređaj Meta Quest 3 dok će drugo i treće mjesto osvojiti Xbox Series X i Nintendo Switch. Moguće je dodavanje i dodatnih kategorije o čemu ćemo vas objaviti na webu i društvenim mrežama Reboota i Reboot InfoGamera. 

Pravila natjecanja

1. Cosplay mora biti lik iz (postojeće) videoigre. Prihvatit će se ukoliko cosplayer odabere lika no napravi ga u suprotnom spolu (primjer – muška verzija Nidalee iz LoL-a, ženska verzija Geralta iz Witchera). Ukoliko je cosplayer napravio svoju viziju nekog lika iz igre bez priloženih slika postojećeg lika, neće se moći natjecati. Znači, Original Characteri nisu dozvoljeni.

2. Dodatni bodovi se računaju ukoliko je cosplayer bio više dana u cosplayu na samom eventu.

3. Cosplayer je dužan doći na prejudging gdje će ga suci ispitati o načinu izrade cosplaya te na kojem će bolje proučiti detalje cosplaya. Informacije o mjestu i vremenu održavanja prejudginga objavit ćemo u danima prije početka sajma.

4. Svaki cosplayer/ica imat će 30 sekundi na pozornici za izvođenje koreografije. Koreografija možete biti poziranje u skladu s likom, pokreti specifični za lika kojeg se cosplaya ili kratki skeč. Na samoj pozornici neće biti ispitivanja o samom izrađivanju cosplaya budući da se taj dio obavlja na prejudgingu (i manjim dijelom putem prijave).

5. Ukoliko je cosplayer/ica već osvojio prvu nagradu na nekom od prethodnih Reboot InfoGamera, više ne može osvojiti prvu nagradu. Natjecanje je još uvijek dozvoljeno no prvu nagradu ne može osvojiti. 

6. Neće se tolerirati nikakvo sabotiranje tuđih cosplaya, ismijavanje i generalno nepoštovanje tuđeg rada i truda. Samo i isključivo fair play.

Za sve natjecatelje cosplay contesta osigurana je garderoba!

Jedva čekamo vidjeti vaše prijave i vidimo se na Reboot InfoGameru 2023 – powered by A1.