09.-12.11.2023,
Zagreb, Hrvatska

Jedan od najvećih gaming sajmova u svijetu

09.-12.11.2023,
Zagreb, Hrvatska

< Povratak na novosti

Retro Gamer @ Reboot InfoGamer 2023 powered by A1

22.10.2023

Nekad treba baciti pogled i u prošlost kako bismo vidjeli ogroman napredak koji su videoigre napravile u svojoj relativno kratkoj povijesti. Opet nam je zadovoljstvo ugostiti gaming povjesničare iz udruge Retro Info koji na Reboot InfoGamer 2023 powered by A1 dolaze kako bi u sklopu Retro Gamera pokazali kako je nekoć izgledao gaming. 

U paviljonu 11a od 9. do 12. studenog na Zagrebačkom velesajmu očekuje vas gomila retro igara na starim računalima, igraćim konzolama i arkadnim automatima, te prigodna izložba povijesti elektroničkog gaminga. Između ostalog, ekipa iz Retro Info predstavlja najstarije “plug & play” osobno računalo – Commodore PET 2001 iz 1978. godine.

Po prvi puta predstavit će i nekoliko modela PC uređaja s početka ’90-ih godina koji se razlikuju od ostalih konfekcijskih kutija po tome što ih je dizajnirao slavni dizajner Luigi Colani. Predstavit će i nove igre za domaće kućno računalo Galaksija iz sredine ’80-ih godina prošlog stoljeća, i to na novoj verziji tog računala.

Kako ne bi sve ostalo na povijesti, i ove godine igrači Tetrisa moći će usporediti svoje vještine na Tetris turniru na originalnoj Super Nintendo konzoli, kao i igrači Pacmana koji će se osvojiti nagrade za najveći high-score. 

Sve vrste ulaznica dostupne su online na www.rebootinfogamer.hr/ulaznice, osigurajte ih po povoljnijim cijenama nego na ulazima na dane sajma te izbjegnite gužve.

#BoljiOnline